lauantai 9. toukokuuta 2015

Mikä sinua motivoi?

Long time no see.

Elossa ollaan, hyvinvoivana ja mukavan onnellisena.
Dieettiä takana kaksi viikkoa, ja tästä se lähtee lutviutumaan.Niin olossa kuin kunnossa ei kummempia ole tapahtunut, mukava ettei mitään turvotteluja enää ole ja ruokaa on riittävästi,muttei ähkyyn asti. Ylimääräinen höttö on karissut niin kropasta kuin mielestä, tästä on hvä alkaa kunnolla hommiin. Aikalailla 20 vkoa to go :)


Kuvat viime viikon kunnosta:

















Muutenkin nyt on hyvä draivi päällä niin treenien kuin elämän suhteen. Oon tosiaan järjestänyt paljon enemmän aikaa kavereille ja uusille jutuille, käyny niin leffassa kuin yökylässä, tutustunuT ihaniin tyyppeihin ja aloittanut uusien innokkaiden asiakkaiden kanssa valmennusta. (Kesälle mahtuu vielä mukaan valmennuksiin!)
Tänään oli taas sellainen päivä, että hyvin muistaa, MIKSI sitä rakastaakaan treenata ja liikkua, ja miten luontevaa ja mieleistä sen tulisi olla ihan kaikille!

Käytiin KNV:n naisten kesken kokeilemassa sirkustemppuilua Oulun Tähtisirkuksella, ja olipahan hauskaa hommaa :D Sinänsä akrobatia lämmittelyt oli entiselle telinevoimistelijalle suht tuttua kauraa, mutta paljon tuli myös uusia ideoita ja varsinkin palo päästä taas kunnolla temppuilemaan <3 Ihan mahtavaa hommaa, juuri tätä se liikunnan ilo on parhaimmillaan, sitä että heittäytyy kokeilemaan jotain ihan uutta ja jännittävää, rohkaisee ylittämään itsensä ja painelee vaan menemään lapsuuden intoa puhkuen. Kunpa saisi säilyttää saman innon hamaan hautaan asti! Ihan ehdottomasti viikon paras treeni, vaikka siinä nauraessa ei edes hoksannu mitään treenaavansa, kunhan leikki menemään vaan!

Kotona aloin taas miettimään, että mikä minua tosiaan motivoi treenaamaan ja ylipäätään liikkumaan. Samasta olen kirjoittanut jo täällä, mutta enemmänkin ehkä aloittelijan näkökulmasta. 
Mutta mitkä voisi olla niitä keinoja säilyttää motivaatio? Niinkuin todettu, en itse kannustimia treeniin tarvitse, vaan se vaan kuuluu päivään osana muita rutiineja sen kummemmin asiaa miettimättä, mutta alla olevat asiat on kuitenkin sellaisia, jotka myös itseä ajavat eteenpäin.

1. Itsensä voittaminen. Oli kyse sitten isommasta treenipainosta, uuden lajin kokeilusta, kilpailun voittamisesta, uuden asian oppimisesta, mistä tahansa, mistä saa onnistumisen tunteen ja tyytyväisyyden tekemiseensä. Tähän automaattisesti kuuluu myös hyvä olo, minkä treenistä saa, lisääntynyt virkeys ja kasvavat voimatasot.

yksi saavutus, pysyn korkkareilla pystyssä :D

2. Ohjatut treenit joko valmentajan tai treenikaverin kanssa. Ihan varmasti kovempi setti, kuin jos yksin tekisi, ja aina saa jotain uutta myös omaan tekemiseensä. Lisäksi vaihtelu virkistää, toiselle pitää tottakai näyttää mistä sitä on tehty, ja toisten  erilaiset tyylit on aika hyvää virkistystä myös pääkopalle. Ja itse asiassa vasta viime aikoina olen huomannut, että treenikin voi olla sosiaalinen tapahtuma.(niin jos malttaa välillä ne luurit laskea korvilta, eikä mulkoile vaan vuoroa odotellessaan kanssatreenaajia :D )

3.Samanhenkisiin ihmisiin tutustuminen. Varsinkin näin kisaan valmistautuessa, untuvikkona dieetatessa koen suureksi etuoikeudeksi saada tutustua saman lajin harrastajiin ja muuten samanhenkisiin ihmisiin, jotka ymmärtävät miksi tätä tekee niinkuin tekee, voivat jakaa omia kokemuksiaan ja näkemyksiää. ja ainakin kuunnella jos ei muuta. Monesta paikasta olen kuullut miten Fitness-lajit ovat yksinäistä hommaa, mutta ei ollenkaan, jos ei siitä tee sellaista. Johan kilpailijat kuuluvatkin teamiin, niin ei kai hommaa yksin tarvitse tehdä, vaikka yksilölaji olisikin?
(KIITOS vaan jo etukäteen mahtaville taustajoukoille!) 
Ihan samoin toimii missä tahansa lajissa, kun muut ovat innostuneita siitä mitä teet, tarttuu sama into sinuunkin.

4.Vaihtelu. Vaihtelua saan itse paitsi treenikavereiden kanssa, tai valmentajan opeissa, myös eri paikoissa treenatessa. Ilmapiirillä ja fiiliksellä on ihan huima merkitys, lisäksi olen oppinut tykkäämään erilaisista saleista, ja on kiva päästä kokeilemaan aina uusia laitteita ja tiloja, vaikka ennen pidin kynsin hampain kiinni "kotisalista", missä kaikki oli tuttua ja turvallista, siis helppoa. 
Välillä voisi myös tehdä ihan jonkun erilaisen treenin, tai kokeilla juurikin jotain uutta lajia, mennä juurikin sinne pelottavalle tanssitunnille tai mitä tahansa, mikä auttaa taas ylittämään itsensä.

5.Treenivaatteet. Tarviiko naisena muuta sanoa? ;)
Olen itseasiassa tosi huono shoppaamaan (varsinkaan itselleni) mitään, enkä todellakaan ole mikään merkkiuskollinen yhtään millekään, normikäyttövaatteita ostan sitten kun edelliset ovat rikki. Myös treenivaatteissa kelpaa oikein hyvin edulliset merkit ja mallit,(olen omistanut tasan yhdet better bodiessit,eikä toisia tule, ja yhdet six deucet lojuu kaapin pohjalla odottamassa pienempää vatsaa..) mutta kun niitä suurkuluttaa monet päivässä, on valinnanvaraa kuitenkin oltava, ja kummasti vaan värikkäät kledjut piristää treeniäkin, ja onhan se treeni sitten ainakin hyvä syy päästä shoppaamaan? Puhumattamaan koko ajan muuttuvasta kropan mallista, jolloin tarvitsee toki taas uusia varastoja?

iiiiihana löytö viime viikolta!

myös uudet työhousut on ihanat, tosin vielä ei passaa kyykistellä ennnen kuin kunto pienenee katseen kestäväksi...

6. Edelleen, se tavoite.
 Oli se sitten tietty kilomäärä, tietty penkkitulos tai tulos kisassa, kun on jokin tähtäin, jaksaa siihen panostaa. Tottakai liikunnasta pitää osata nauttia ihan vaan liikunnan ilostakin, mutta saahan sitä joku porkkana olla, mikä potkii eteenpäin? Ja parasta on se, että aina löytyy uusia tavoitteita, eikä koskaan ole valmis.Nauti siitä mitä olet saavuttanut, mutta kurota tähtiin.

NYT, haluankin kuulla MIKÄ SINUA MOTIVOI PARHAITEN?
Eli pitkästä aikaa RMTrainingin historiassa laitetaan kisa pystyyn, voittajalle luvassa kunnon motivaatiopläjäys hikirääkin, eli ohjatun treenin merkeissä!! (60min,laji vapaasti valittavissa, sis.alkukartoituksen, ohjauksen ja vinkit, mahd.sivukuista asiakas huolehtii itse.)
Aikaa osallistua 31.5 saakka kommentoimalla alle, parhaan vastauksen valitsee allekirjoittanut täysin mielivaltaisesti yksinoikeudella.



 Muistakaahan myös, että INSTASSA pääsee seurailemaan projektia ja arkea suht reaaliajassa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti